Legislatie

Pagina specială de prezentare a buruienii ambrozia

Conform art. 6 din Hotărârea Guvernului nr. 707/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, s-a decis creearea unei pagini speciale:

(1) Pentru identificarea buruienii ambrozia, precum și pentru stabilirea metodelor pentru prevenirea, combaterea și distrugerea acesteia, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Sănătății și Ministerul Mediului creează pe site-ul propriu o pagină specială de prezentare a buruienii ambrozia.
(2) În vederea elaborării textului paginii speciale, instituțiile prevăzute la alin. (1) contribuie cu informații referitoare la recunoașterea morfologică a plantei aflată în diferite faze de vegetație, modul de înmulțire, răspândire, efectele acesteia asupra sănătății populației, afecțiunile cauzate, cu recomandările de specialitate, precum și prezentarea metodelor de prevenire, combatere și distrugere a buruienii.
(3) Instituțiile prevăzute la alin. (1), prin structurile teritoriale din subordine, precum și prin alte unități cu care colaborează, asigură diseminarea textului paginii speciale către autoritățile publice locale și instituția prefectului.
(4) Elaborarea paginii speciale și postarea acesteia pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerului Mediului și Ministerului Sănătății se realizează până la data de 30.10.2018 și se diseminează potrivit alin. (3) până la finalul anului 2018.

Gasiti aici pagina speciala PDF dezvoltata prin colaborarea celor 3 ministere.

Lasă un răspuns