Ambrozia

Ambrozia de pe Lacul Morii afectează nestingherită tot Bucureştiul

In luna Iulie, inaintea sezonului de polenizare a Ambroziei, am dat peste un bogat lan de ambrozie pe malul nordic al raului Dâmboviţa, langa Lacul Morii. Planta era deja inalta de aproximativ 1 metru, plina de flori ce urmau sa polenizeze.

Ambrozie Lacul Morii Iulie EstAmbrozie Lacul Morii Iulie Vest

 

 

 

 

 

Conform hartilor oficiale, zona respectiva tine de Sectorul 6. Asa ca le-am sesizat imediat problema, printr-o petitie online, depusa pe 15.07.2022. Pe 18.07.2022 am primit confirmarea inregistrarii petitiei si numarul de inregistrare.

Stiind ca acolo exista un santier proitectat de E.M. PRIME CONSTRUCT SRL al carui beneficiar este UAT Comuna Chiajna, Judetul Ilfov, le-am sesizat si acestora problema. Nu am primit nici o confirmare de la acestea, Primaria Chiajna nu mi-a transmis nici pana astazi, 44 de zile mai tarziu, numarul de inregistrare a petitiei.

Primaria Sectorului 6 insa, pe al carei teren se regaseste lanul de ambrozie, a inaintat petitia catre A.D.P.D.U. S6, iar acestia mi-au raspuns pe 23.08.2022, la 36 de zile de la inregistrarea petitiei, ca ei executa lucrari doar in Sectorul 6, si doar pe domeniul public. Si sa ma adresez Primariei Chiajna. Careia m-am adresat inca de atunci, fara nici un raspuns.

Raspuns ambrozie Sector 6

Desi am sesizat doua primarii, totusi astazi, in plin sezon, Ambrozia se dezvolta in continuare pe domeniul public. Dupa cum studiile o arata deja, polenul de ambrozie poate fi dus de vant la mai mai multi kilometri de planta. E astfel de asteptat ca numarul de alergici din Capitala sa creasca in continuare.

Ambrozie Lacul Morii August Vest Ambrozie Lacul Morii August Est

Lasă un răspuns