Remedii

Ce ar trebui să știi despre prescripția Singulair a copilului tău

Dacă copilul dumneavoastră folosește Singulair (sau o versiune generică) pentru a-și gestiona astmul sau alergiile, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente dorește să știți că acestea ar putea avea un risc mai mare pentru reacții adverse la sănătatea mintală, inclusiv agitație, depresie, probleme de somn și gânduri și acțiuni sinucigașe. FDA, îngrijorată de faptul că pacienții, îngrijitorii și profesioniștii din domeniul sănătății nu sunt pe deplin conștienți de riscuri, și-a intensificat avertismentul.

Un avertisment în cutie este cel mai important avertisment al agenției – este echivalentul FDA de lumini intermitente și luminoase – concepute pentru a atrage atenția asupra riscurilor grave sau care pot pune viața în pericol. În acest caz, FDA spune, avertismentul „sfătuiește furnizorii de servicii medicale să evite prescrierea de montelukast pentru pacienții cu simptome ușoare, în special pentru cei cu rinită alergică„.

Medicamentul prescris Montelukast – vândut sub numele de marcă Singulair și în formă generică – este utilizat pentru a preveni atacurile de astm și pentru tratamentul pe termen lung al astmului la adulți și copii cu vârsta peste un an, precum și pentru a preveni astmul indus de exerciții fizice în pacienți cu vârsta de șase ani și mai mari. Este, de asemenea, aprobat pentru a controla simptomele rinitei alergice (febra fânului) și poate fi utilizat pentru a trata alergiile de sezon în aer liber la pacienții de doi ani și mai mari și alergii interioare pe tot parcursul anului la pacienții cu vârsta de șase luni și mai mari.

Deși FDA a emis avertismente cu privire la aceste efecte secundare încă din 2008, o revizuire a datelor disponibile în curs a condus-o la concluzia că mulți pacienți și profesioniști din domeniul sănătății nu sunt pe deplin conștienți de riscuri – sau că „există multe alte medicamente sigure și eficiente pentru tratați alergiile cu istoric larg de utilizare și siguranță”.

În cazul în care copilul dvs. ia Singulair (sau o versiune generică), nu este nevoie să intrați în panică, Michael Blaiss, directorul medical executiv al Colegiului American de Alergie, Astm și Imunologie, spune:

Toate medicamentele au reacții adverse. Este important să diferențiați dacă copilul dumneavoastră ia Montelukast pentru rinită alergică sau astm. Dacă copilul tău îl ia pentru rinită alergică, există o mulțime de opțiuni bune acolo, dacă vă preocupă acest avertisment”, a explicat el.

În ceea ce îl privește pentru astm, el a explicat că este important să aveți în vedere istoricul familiei dvs. cu probleme de sănătate mintală și dacă copilul dvs. prezintă sau nu efecte secundare. „Consultați medicul pediatru și discutați dacă încă mai este medicamentul adecvat pentru copilul vostru”, a sfătuit Dr. Blaiss.

Așadar, dacă aveți probleme, acum este timpul să discutați cu medicul copilului dvs. despre riscurile și beneficiile Montelukastului și ale altor opțiuni disponibile. Și dacă observați orice schimbare legată de comportament sau dispoziție, sau dacă există gânduri sau comportamente suicidare, FDA sfătuiește pacienții să înceteze administrarea acestuia și să contacteze imediat un furnizor de servicii medicale.

One thought on “Ce ar trebui să știi despre prescripția Singulair a copilului tău

Lasă un răspuns