Ambrozia

Sezon alergie la ambrozie 2013

In vestul ţării s-a raportat că primele simptome de alergie la ambrozie au aparut în jurul datei de 13 August 2013. In zona Bucureştiului data primelor apariţii a fost 20 August. Dacă aţi „răcit” în perioada aceasta, luaţi în calcul şi vizita la un alergolog.

5 comentarii la „Sezon alergie la ambrozie 2013

  • Mie mi-au aparut primele simptome pe 28 iulie,dar suportabile.In scimb,din 10 august nu mai pot dormi bine nici noaptea,cu tot tratamentul pe care-l iau.sunt din Bucuresti,S 3,si am fost diagnosticata astfel de un medic alergolog acum 7 ani.

  • Ce tratament iei si in ce oras locuiesti? Variaza perioada declansarii in functie de zona tarii, chiar si in acelasi oras depinde cum bate vantul. Cred ca Septembrie va fi mai rau, inca nu s-au uscat toate buruienile, dar seceta continua. Mie de pe la jumatatea lui August mi s-au declansat (Bucuresti).

  • Salutare. Eu sunt din Craiova.. problemele mele au aparut in data de 29 iulie insa au incetat definitiv pe data de 28august (pe aceasta data am mers la un alergolog.. si am inceput un tratament care a dat rezultat …pana acum..) sunt foarte bine nu mai am probleme.

  • Salut! Eu sunt din Craiova. Am aceasta alergie la ambrozie de vreo 4 ani. Din pacate medicamentatia nu prea mai functioneaza. La mine a aparut dupa 20 August, moment cand am parasit si orasul, deoarece nu pot trai din cauza simptomelor. Acum in septembrie am simptome (stranut dimineata si prurit nazal), dar sunt mai suportabile. Partea proasta in acest oras, ca si probabil in alte orase din Romania este ca populatia nu este constienta de nocivitatea acestei plante. In plus, un exemplu real vazut de mine, poate voi adauga si o poza, 2 tufe imense de ambrozie, in scop decorativ in fata unei curti respectabile, ingrijite, taiate si chiar legate pentru a sta frumos. Poate respectivii locatari nu inteleg de ce racesc tot timpul din august si pana in octombrie…Cred ca daca s-ar face o campanie in masa, poate oamenii ar fi mai constienti de aceasta planta, ar putea-o recunoaste si poate chiar ar mai disparea din ea. Nu stiu daca exista vreo prevedere legala in acest sens.

Lasă un răspuns