Harta Ambroziei

Să facem harta ambroziei în România

In țările civilizate există nu doar hărți ale răspândirii ambroziei ci și prognoze zilnice pentru a-i ajuta pe cetățenii, alergici sau nu, să se protejeze. În SUA de exemplu, poți afla care va fi nivelul de polen în zilele următoare, fiindu-ți mult mai ușor să-ți planifici activitățile exterioare. In România din păcate ambrozia e ignorată în totalitate, numărul de persoane alergice la ea crește de la un an la altul.

Ca prim pas de conștientizare a problemei, haideți să încercăm să facem o hartă a ambroziei prin intermediul paginii de Facebook. De fiecare dată când întâlniți o cultură de ambrozie, pozați-o cu telefonul și postați poza pe pagina noastră de Facebook menționând și locația în care ați făcut poza.

5 comentarii la „Să facem harta ambroziei în România

  • Cele mai extinse recolte de ambrozie se afla la periferiile Craiovei, la iesirea din Craiova spre Calafat pe marginile strazii principale DN 56 pana in Braniste pe ambele sensuri de mers, aproape tot terenul din spatele Aviasan pana in Popoveni inclusiv ( fac mentiunea ca este vorba de o suprafata de cateva hectare de teren), zona Romanesti, la iesirea spre Simnic pe ambele sensuri de mers in zona Lacul Tanchistilor, pe Centura de Nord a Craiovei, pe Centura de Sud a Craiovei, in zona cartierelor de la Sellgros si in alte locuri pe care eu nu le-am descoperit inca. Intr-o fraza -Craiova este inconjurata de culturi de ambrozie. Imi pare rau ca nu folosesc Facebook pentru a posta fotografii dar daca exista o alta modalitate, pot efectua cateva fotografii in aceste zone si le pot pune la dispozitia celor care le doresc

  • Salut, cred ca cea mai multa ambrozie se afla in judetul Timis, in localitatea Dumbravita. Locuiesc intr-un „cartier nou” fara prea multi vecini si in jurul casei noastre e o „mare” de ambrozie. Terenurile s-au transformat din agricole in „curti constructii” dar fara constructii, ca e criza si acum sunt balarii de 1,5 m pe toate aceste terenuri.
    va multumesc

Lasă un răspuns