Ambrozia

Oficial, în Brăila nu mai există ambrozie

* cel puţin aşa susţine conducerea Primăriei * în conformitate cu Legea 62, de combatere a ambroziei, s-a constituit o comisie în primăvară, care a făcut verificări în teren, constatând că nu ar exista probleme.

Ambrozia – inamicul numărul 1 al brăilenilor alergici – se pare că provoacă mai puţine neplăceri sezonul acesta decât în anii trecuţi. Cel puţin asta reiese din faptul că la Primărie nu a mai fost depusă nicio sesizare legată de existenţa acestei plante în anumite zone de pe raza municipiului Brăila. ”Până acum nu am mai primit reclamaţii pe această temă. Noi am respectat prevederile Legii nr. 62 din 2018, referitoare la combaterea ambroziei, în sensul că am întrunit la nivelul Primăriei o comisie pentru verificarea terenurilor unde există posibibilitatea apariţiei ambroziei. Din comisie fac parte reprezentanţi ai Direcţiei Tehnice, compartimentul Protecţia Mediului, din cadrul Primăriei, reprezentanţi ai Seroplant şi ai Poliţiei Locale. Verificări s-au făcut în teren, conform procedurilor specificate în lege, până în data de 20 mai. Nu au fost identificate terenuri cu ambrozie, iar situaţia a fost transmisă Prefecturii şi Direcţiei Agricole. Dacă s-ar fi primit sesizări de la cetăţeni referitoare la existenţa ambroziei pe anumite suprafeţe, pe domeniul public sau pe terenuri private, comisia s-ar fi întrunit din nou pentru verificări în teritoriu. Deocamdată, nu s-au primit astfel de sesizări”, a declarat viceprimarul Doiniţa Ciocan.

Viceprimarul a dat asigurări că, oricum, chiar şi în lipsa unor reclamaţii, pe toate terenurile administrate de Primărie sau de serviciile subordonate acesteia, s-au făcut acţiuni preventive de combatere a ambroziei. Directorul Seroplant, Ligia Drăgan, a declarat că pe domeniul public s-au făcut până în prezent două cosiri consecutive, fiind îndepărtate toate plantele crescute în exces, inclusiv ambrozia. În prezent se desfăşoară cea de-a treia cosire din această vară. Seroplant nu poate interveni, însă, şi pe terenurile private, iar în municipiu există destule spaţii îngrădite dar neamenajate, unde plantele cu potenţial alergen, cum este ambrozia, se pot dezvolta în voie. Lipsa reclamaţiilor îi determină pe şefii Primăriei să creadă că această buruiană nu a mai fost atât de prolifică în această vară, din cauza secetei prelungite.

Sursa: ObiectivBR.ro

Lasă un răspuns